sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Valea Izvorul Negru

Valea Izvorul Negru se afla in Muntii Nemira, este formata de paraul cu acelasi nume afluent de dreapta a Paraului Uz pe cursul inferior in avalal de Barajul Poiana Uzului.
Pe Paraul Izvorul Negru la 3 Km in amonte de confluenta sa cu Uzul se afla lacul de baraj natural si anume Lacul Balatau. Acest lac este al doilea din tara dupa Lacul Rosu si s-a format in vara anului 1883 in urma unor alunecari de teren ce au blocat valea. Initial, lacul avea o dimensiune destul de mare avand in vedere dimensiunile mici ale paraului ce l-a format, adica 1Km lungime, o suprafata de 12 hectare si un volum de 500 000 de metri cubi de apa devenind o crescatorie naturala de pastravi. La ora actuala lacul este colmatat datorita cursurilor cu incarcatura solida a afluentilor si a neglijentei autoritatilor iar din el se mai observa doar o mica balta pe cursul apei.

Pe vale se afla un drum forestier inchis circulatiei publice cu o bariera la care au cheie de acces doar localnicii. Pana in dreptul lacului drumul este insotit si de un traseu marcat cu banda albastra ce duce la Slanic-Moldova.


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. Lacul Balatau - ce a mai ramas din el
8. Lacul Balatau - vazut din aval

3 comentarii:

Octavian-Andrei Brezean spunea...

superbe peisaje de toamna, un ochi mereu atent la detalii! :)

spor in continuare colegu! :D

Felicia Dragusin spunea...

Pacat de lac ca a ajuns o mica balta. Padurea e superba in culorile toamnei cu paraul ce curge lenes printre copaci. Superbe fotografii. Cum ajungi la Izvorul Negru? Ce mijlloace de transport ai folosit?

Lucian (naycool) spunea...

@Papu': Mersi mult si te mai astept :)

@Felicia: Pai... ca mijloace am folosit Matizul lu' sefu meu, sef la volan, doi colegi insotitori, eu ca organizator si ghid si multa voie buna :)))) Daca vrei sa ajungi acolo trebuie sa ajungi in Darmanesti din judetul Bacau.